Pagina de start a forumului AllNiteCafe Forum
FAQ Cautare Membri Grupuri  - Inregistrare  - Profil  - Mesaje private  - Autentificare
Dictionar cosmetic de la A la Z
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului AllNiteCafe Forum > Sexy & Trendy
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
 
Ramona
WebSite TEAM

WebSite TEAM
Ramona
Data inscrierii: 25/Mai/2006
Mesaje: 1098
Localitate: Printre Stele...
Mesaj Trimis: 04/07/2006 01:51    Titlul subiectului: Dictionar cosmetic de la A la Z Raspunde cu citat (quote)
Daca nu ai facut o facultate de chimie sau farmacie, sunt sigura ca ti s-a intamplat sa citesti
eticheta produselor cosmetice si sa nu intelegi ce semnificatie au termeni ca de pildă elastin, acetat
sau alantoina. Micul dictionar iDieta.ro iti recomandă sa identifici compusii de care ai necesitate pentru
ingrijirea pielii tale si, data viitoare cand iti cumperi o crema de fata sau o lotiune de corp, sa fii
sigura ca astea se vor potrivi nevoilor tale.

Acetona: poate cauza iritatii si uscarea pielii, daca este folosita in concentratii mari.


Alcool lanolinic acetilat (Acetylated Lanolin Alcohol): este un alcool care nu usuca, ci face dermă moale.
Atentie: provoaca puncte negre!


Acid ascorbic: este denumirea medicala a vitaminei C. Acidul L-ascorbic se utilizeaza deseori in articole care
lumineaza tenul si in produse anti-imbatranire pentru ca stimuleaza producerea de colagen.


Acid boric: este un agent antibacterian adaugat in articolele cosmetice pentru a le prelungi termenul de valabilitate.


Acid lactic: este întrebuințat in exfolierile chimice pentru a hidrata, catifela si indeparta pielea uscata si celulele moarte.


Acidul linoleic: un acid gras esential pentru sanatatea celulelor pielii.


Acid salicilic: este un BHA folosit ca exfoliant.


Acrilat: este folosit in excepțional pentru cosmeticele rezistete la apa. Acest ingredient apare si sub denumirea Octylpropenamide Copolymer.


Alantoina: este un compus natural, care ajuta la calmarea si vindecarea iritatiilor.


Alcool etilic: este alcool rafinat făcut din grau si exploatat in medicina, produse de curatat, parfumuri,
solutii astringente si tonice. Se recomanda utilizarea unei creme hidratante dupa introducerea alcoolului etilic
pe piele.


Alcohol SD-40: este un alcool ultrarafinat folosit in industria cosmetica. Datorita faptului ca se evapora
foarte repede, este folosit pentru a facilita transferul altor ingredienti ai produsului pe suprafata pielii.
Fata de alcoolul etilic, SD-40 este mai bland cu pielea.


Alpha Hidroxy Acid (AHA): este un acid organic preluat din acizii fructelor. Se utilizeaza, in special,
pentru produsele anti-riduri si anti-imbatranire. Proprietatile acestui acid sunt restabilirea hidratarii pielii,
exfoliere si facilitarea absorbtiei in tegument a altor ingrediente. Nu uita: combina produsele ce contin AHA cu
protectie solara, pentru ca acestea iti sensibilizeaza pielea la razele soarelui.


Alpha Lipoic Acid: are consecințe antiinflamatorii si protejeaza pielea prin faptul ca este hidrosolubil si liposolubil.


Apa: este prezenta in toate produsele cosmetice.


Alum: este un astringen folosit adesea in produsele after-shave pentru a trata taieturile provocate de lama de ras.


Benzoyl Peroxide: este un agent antibacterian puternic, eficient in tratarea acneei prin indepartarea bacteriilor.
Peroxidul se poate folosi si pentru dezinfectarea ranilor. Atentie: provoaca iritatii!


Beta Hydroxy Acid (BHA): este un acid organic liposolubil care se foloseste in produse exfoliante si in tratarea acneei.


Cafeina: este un stimulent extras din cafea si ceai. Se foloseste pentru diminuarea cearcanelor si in tratamentele anticelulitice.


Caolin: este o argila fina, pe care o intalnesti in masti si pudre care absorb sebumul.


Camfor: este un agent anti-infectios, usor recognoscibil dupa mirosul puternic. Ajuta la calmarea mancarimilor pielii.


Ceara de albine: provine din fagure normal si se gaseste in produse puternic hidratante cum ar fi creme de maini si picioare, balsam de buze.


Celuloza: este extrasa din vegetale si, in componenta produselor cosmetice functioneaza ca emulsie ce fortifica pielea.


Colagen: este proteina principala a epidermei, care are urmări hidratante.


Cyclomethicone: este un tip de silicon care, folosit in creme si cosmetice, asigură pielii un plus de catifelare si stralucire.


Dimethicone:se foloseste pentru protectie in cazul refacerii dupa o rana si are proprietati hidratante.


Elastin: este o proteina a dermei (stratul de sub epiderma). Este responsabil pentru elasticitatea si fermitatea pielii
si are rezultate hidratante cand este aplicat local.


Extract de alge: are proprietati antioxidante si reface hidratarea pielii.


Extract de ceai verde: acest derivat al ceaiului verde contine antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului.


Extract din samburi de struguri: este un extract natural recunoscut pentru faptul ca potenteaza efectele vitaminei C.


Glicerina: acest lichid se foloseste la dinamita, cerneluri si lubrifianti, dar in cosmetica si la sapunuri fluide
se utilizeaza pentru a mentine hidratarea in piele. Atentie: poate produce comedoane!


Glycol Stearate: este un emolient folosit pentru a obtine o luminozitate a pielii sau parului.


Hyaluronic Acid: este cunoscut si ca “acid ciclic” si este un agent puternic hidratant.


Hydroquinone: este un agent care aduce un plus de luminozitate pielii tale. Cauta pe eticheta produsului
ca procentul din aceasta substanta sa nu depaseasca 2% pentru ca decoloreaza pielea.


Isopropyl Palmitate: provine din uleiul de palmier si nuca de cocos si are ca proprietati catifelelare a pielii. Acest ingredient ti-ar putea cauza aparitia punctelor negre.


Lanolina: provine de la oi si o gasesti cel mai adesea in uleiuri de baie si creme de maini pentru catifelare.
Doar in cazuri rare, iti poate irita pielea sau provoca reactii alergice.


Lecitina: acest antioxidant natural se extrage in principal din boabele de soia. Este un emolient natural si ajuta la catifelarea si reimprospatarea pielii.


Lipozomi: reprezinta mici sfere care transfera ingredientele hidratante catre celulele pielii.


Methyl Gluceth: restrânge senzatia de piele uscata.


Octyl Palmitate: este folosit adesea ca alternativa la uleiul mineral pentru ca are aceleasi calitati.


Octyl Salicylate: previne arsurile provocate de expunerea prelungita la soare si are efecte anti-bacteriene.


Oxybenzone: blocheaza razele UVB si este adesea prezent in lotiunile cu protectie UV.


PABA: inseamana acid para-aminobezoic si protejeaza, de asemenea, impotriva efectelor nocive ale razelor soarelui.


Parabens: sunt substante chimice, utilizate in cosmetica drept conservanti.


Parfum: este aroma distinctiva, determinata de amestecul de uleiuri esentiale si substante chimice extrase din plante.


Petrolatum: este ingredientul principal al oricarui unguent. Proprietatile sale sunt de catifelare si calmare a pielii iritate.


Retinol: este vitamina A liposolubila. Retinolul este esential pentru vedere si sanatatea pielii, dar concentratiile
prea mari iti pot cauza iritatii.


Retinal: sau “retinaldehyde” este un derivat al vitaminei A. Retinalul este una dintre moleculele responsabile pentru receptivitatea la lumina.


Silica: este un ingredient menit a absorbi iute sebumul produs de piele.


Silicon: un component chimic care ajuta pielea sa aiba un aspect proaspat si sanatos, dar si la diminuarea cicatricilor.


Silk Powder: este o fibra reale adaugata in multe produse cosmetice pentru a le conferi textura fina si pentru a absorbi sebumul.


Silk Proteins: este folosit in unele creme pentru zona ochilor, pentru a preveni deshidratarea.


Sodium Borate: sau “borax” este utilizat drept conservant in cosmetica.


Sorbic Acid: este un acid hidrosolubil si se folosesc pentru proprietatile de conservant.


Sulf: ataca bacteriile responsabile de aparitia si extinderea acneei.


Titanium Dioxide: este o substanta chimica folosita in produsele cu protectie UVA si UVB, blocand ambele
tipuri de raze ultraviolete.


Ulei de jojoba : este un ulei natural, extras din semintele de Simondsia Chinesis, un arbus din desert.
Il poti folosi fara griji fiindcă este extrem de apropiat de sebumul corpului tau.

Ulei mineral: este un ulei limpede, fara miros, folosit in lotiuni demachiante pentru a indeparta machiajul si excesul de sebum.


Vitamina A: este o vitamina liposolubila care mentine pielea hidratata. Vitamina A este prezenta in produsele
de ingrijire a pielii, fiind indispensabila in produsele anti-imbaranire si pentru fermitate. Ajuta la tratarea acneei,
dar sensibilizeaza pielea la efectele razelor solare.


Vitamina C: este hidrosolubila folosita in creme, dar se administreaza si local sau oral pentru a impulsiona sinteza colagenului.


Vitamina D: este o vitamina liposolubila esentiala in structura oaselor si dintilor. Se foloseste in tratamentul
psoriasisului, dar numai cu prescriptie medicala.


Vitamina E: este un antioxidant si emolient folosit in compozitia deodorantelor si produselor de ingrijire a parului
pentru a catifela pielea si parul.


Zinc Oxide: acest compus are proprietati anti-iritante si apare in creme antialergice si produse cu protectie UV.
_________________
Iubeste-ma cand merit cel mai putin... atunci am cea mai mare nevoie!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Sus
   
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului AllNiteCafe Forum > Sexy & Trendy
Pagina 1 din 1
    Ora este GMT + 2 ore

 
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
 

noteBored template and graphics
© 2004 designed by boo
Pagina de start a forumului AllNiteCafe Forum Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro